Dental emergency? We can help. +4 0747 349 770
ÎN PRIMUL RÂND-RĂMÂNEȚI CALM.
Dacă vă confruntați cu o urgență dentară sau aveți nevoie de îngrijiri urgente, sunați-ne și vom discuta cu dvs. opțiunile de tratament. Dacă urgența dumneavoastră vă pune viața în pericol, formați 112 sau mergeți la camera de gardă a unui spital.
Dental emergency? We can help. +4 0751 683 989
Top 10 urgențe stomatologice și ce să faci în privința lor
Dacă aveți nevoie de un tratament dentar de urgență, nu ezitați să ne contactați imediat. Cu toate acestea, până când ajungi la dentist, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a calma durerea.
#1 DACĂ ȚI-AȚI RUPT SAU ȚI-AȚI CIOBIT DANTELE.
Aceasta este una dintre cele mai dureroase urgențe. Veți dori să sunați la dentist cât mai curând posibil. Între timp, clătiți-vă gura cu apă caldă și, dacă este posibil, încercați să păstrați dintele. De asemenea, încercați să puneți dintele în gheață până ajungeți cu el la dentist.
# 2 DACĂ ȚI-AI MOBILIZAT UN DINTE.
Dintele tău este mobil, dar nu a fost desprins în totalitate. Dacă dintele nu s-a desprins de tot, este ste o veste bună (chiar dacă doare). S-ar putea ca medicul dentist să vă salveze dintele. Luați niște analgezice fără prescripție medicală, puneți niște gheață în zona dintelui lezat și mergeți la dentist cât mai curând posibil.
#3 DACĂ ȚI-AI RUPT SAU ȚI-A PIERDUT COROANA SAU ALTE ELEMENTE PROTETICE DENTARE.
Încercați să o păstrați, dacă încă o aveți. Dintele tău de sub lucrarea desprinsă va fi foarte sensibil la orice intră în gură, inclusiv la aer. Puteți folosi ulei de cuișoare pentru a încerca să calmați sensibilitatea. Mergeți la dentist cât mai curând posibil.
#4 DACĂ AVEȚI DURERE DE DINȚI BRUSCĂ.
Durerile de dinți pot fi simptomul multor probleme diferite. Cel mai bun lucru de făcut este să începeți prin a vă clăti gura cu puțină apă caldă. Apoi încercați să treceți ușor ața dentară în jurul dintelui pentru a vă asigura că nu există mâncare pe acolo. Dacă durerea persistă, va trebui să veniți la medicul dentist, pentru tratament dentar de urgență.
# 5 DACĂ CEVA A RĂMAS BLOCAT ÎNTRE DINTII TĂI.
Când ceva se blochează între dinți, poate deveni destul de dureros și poate duce la infecție. Trebuie scos imediat. Mai întâi, încearcă să-l scoți cu niște ață dentară. Dacă asta doare prea mult, poți încerca și ceva de genul ”Soft Picks” pentru o abordare mai blândă. Dacă toate acestea nu reușesc, va trebui să vă faceți o programare la medicul dentist.
# 6 DACĂ APARE PE NEAȘTEPTATE O UMFLĂTURĂ ÎN GURĂ.
Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, dar poate fi foarte grav. Este posibil să aveți un dinte abcesat. Dinții abcesați nu sunt de glumă. Infecția se poate răspândi și poate ajunge rapid la creier sau inimă. Nu poți face nimic în afară de a ajunge la dentist cât mai curând posibil.
# 7 DACĂ ȚI-AI RUPT APARATUL DENTAR.
Aparatele dentare au o mulțime de părți mobile. Uneori acele părți în mișcare se rup. În primul rând, dacă se sparg, anunță-ți medicul ortodont pentru a interveni cât mai repede posibil. Dacă arcul ortodontic se rupe, veți dori să-l faci să nu te înțepe. Utilizați niște ceară ortodontică pentru a-l acoperi până când puteți ajunge la ortodont. Programați urgent o întâlnire cu medicul ortodont pentru a înlocui părțile rupte ale aparatului dentar ortodontic.
# 8 DACĂ ÎȚI MUȘTI OBIECTUL SAU LIMBA.
Acest lucru se întâmplă tot timpul când mănânci, mesteci gumă sau pur și simplu nu ești atent. De cele mai multe ori nu este o problemă prea mare, dar pot exista circumstanțe care o fac mai traumatizantă. În acest caz, primul pas este să încercați să opriți sângerarea. Clătește-ți gura cu puțină apă sărată, apoi folosește o bucată de tifon pentru a pune presiune pe rană. Dacă nu puteți opri sângerarea, veniți medicul dentist sau mergeți la camera de gardă a unui spital. S-ar putea să fie nevoie de tratament de urgență.
# 9 DACĂ V-AȚI RĂNIT MAXILARUL
O falcă ruptă nu este distractivă. Practic, nu poți face nimic pentru asta, în afară de a lua niște analgezice fără prescripție medicală și a pune niște gheață pe plagă până când ajunge la urgență.
# 10 DACĂ APARE PERICORONARITA
Molarii de minte sunt afaceri dificile. Ei par să vină când vor, iar când o fac, pot face cu ușurință ravagii. Pericoronarita este un proces infecțios care poate apărea atunci când molarii de minte nu erup corect. Gingiile devin iritate, apar dureri în zona posterioară molarului, posibilă respirație urâtă. Intensitatea durerii va crește în timp, devenind continuă, pulsatilă și iradiantă în osul mandibular, ureche, amigdale. Din acest motiv veniți la medicul dentist cât mai curând posibil pentru a trata de urgență pericoronarita în stadii incipiente.